Spaar depositos

Spaardeposito

Een spaardeposito is een vorm van sparen waarbij u een relatief hoge rente kunt krijgen. De kenmerken van een spaardeposito zijn dat u een vaste rente krijgt en uw geld voor een vooraf afgesproken vaste looptijd vaststaat. Juist omdat uw spaargeld voor een langere tijd vaststaat is de (spaar) bank bereid een hogere spaarrente vergoeding over uw spaarsaldo te geven. De looptijden van een spaardepositorekening kunnen variëren van een aantal maanden tot wel twintig jaar. Over het algemeen kunt u stellen dat hoe langer de looptijd hoe hoger de spaarrente. Een spaardeposito is dan ook vooral geschikt voor mensen die hun spaargeld voor langere tijd kunnen missen. Het tussentijds opnemen of bijstorten is dan ook meestal niet mogelijk zonder dat daar een boete voor moet worden betaald.
Er is een grote keuze aan spaardeposito spaarrekeningen. Bijna alle banken bieden wel een aantal spaardeposito rekeningen aan. De rentes die zij aanbieden over uw spaardeposito kunnen sterk verschillen. Niet alleen de spaarrente maar ook andere voorwaarden tussen de diverse spaardeposito's verschillen sterk. Wij hebben een aantal spaardeposito rekeningen met elkaar vergeleken en onze conclusies verwerkt in een aantal tips. Wij hopen dat deze tips u straks kunnen helpen bij het vinden van de meest geschikte spaardeposito met de hoogste rente. Lees deze tips eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

vind de hoogste spaarrenteSpaardeposito Tips.

 • Bepaal hoe lang u uw geld kunt missen.
  Zoals gezegd zet u bij een spaardeposito uw geld voor langere tijd vast op een rekening. Hoe langer u het vastzet hoe hoger de spaarrente. U moet het geld natuurlijk wel kunnen missen over deze langere periode, want bij een voortijdige opname wordt er een boete berekend. Bepaal dus eerst voor uzelf hoe lang u uw geld kunt missen.
 • Vergelijk verschillende spaardeposito's.
  Nu u heeft vastgesteld hoe lang u uw geld kunt wegzetten, is het belangrijk om eens een aantal spaardeposito's met elkaar te vergelijken. U kunt nu ook 'gelijke' spaardeposito's vergelijken. Stel u kunt uw geld 5 jaar missen. Vergelijk dan ook verschillende spaardeposito's met een gelijke looptijd. Verder kan het u veel voordeel opleveren als u niet alleen de spaardeposito's bij 1 bank of verzekeraar vergelijkt, maar ook eens verder kijkt. Bij alle banken en andere financiële instellingen die een spaardeposito aanbieden, kunt u de meest actuele rente online zien. Vergelijk dus eens de rente voor een spaardeposito bij een aantal grote en kleine banken met elkaar. U kunt dan voor uzelf zien hoeveel u dit kan opleveren. Het vergelijken is tegenwoordig eenvoudig via het internet te doen, het kost u niet veel tijd en kan u een heleboel geld schelen.
 • Let op de minimale inleg.
  Vaak wordt er bij een spaardeposito een minimale inleg gevraagd. Deze inleg kan variëren van enkele honderden euro's tot duizenden euro's. Let er dus op dat u bij het vergelijken van spaardeposito's ook let op de minimale inleg.
 • Hoe hoog zijn de boetes.
  De hoogte van de boete, voor bijvoorbeeld het vervroegd opnemen, wil ook nog wel eens flink variëren. Dit is ook een punt waar u rekening mee moet houden bij het vergelijken van spaardeposito rekeningen. Ook al heeft u vastgesteld dat u het geld over langere tijd kunt missen, kunnen er zich waarschijnlijk toch situaties voordoen waarbij u het geld plotseling nodig heeft. Niemand kan in de toekomst kijken, maar u kunt wel alvast kijken hoeveel u dat dan gaat kosten en dit meenemen in uw overweging om voor een bepaald spaardeposito te kiezen.
 • Let op aanvullende voorwaarden.
  Sommige banken stellen aanvullende eisen aan een spaardeposito. Denk dan bijvoorbeeld aan het verplicht openen van een betaalrekening bij dezelfde bank. Aan deze betaalrekening kunnen dan vervolgens weer verplichtingen, zoals het laten storten van uw salaris of ander inkomen, of vaste kosten verbonden zijn.
  Ook is het lang niet altijd (boetevrij) mogelijk om extra stortingen te doen. Als u dit wel van plan zou zijn is het belangrijk om dit even na te kijken in de voorwaarden. Ook hier kan namelijk bij een aantal banken een boete voor gerekend worden.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.